Lighting Engineer – Havells Sylvania Benelux

Eindhoven, the Netherlands.

Functietitel: Lighting Engineer voor de Nederlandse markt m/v

Havells Sylvania is een internationale speler van formaat op het gebied van productie en verkoop van verlichtingsoplossingen onder de merknamen Lumiance, Sylvania en Concord. Met een veelzijdig productassortiment en een professioneel team van adviseurs speelt Havells Sylvania snel en adequaat in op de wensen van een grote diversiteit aan klanten. Zowel architecten, adviseurs, installateurs en groothandels in Europa maken elke dag gebruik van onze expertise en onze service.

De Nederlandse verkooporganisatie bestaat uit 25 medewerkers en maakt deel uit van Havells Sylvania Benelux, dat haar kantoor in Antwerpen heeft. Voor versterking van de afdeling Lichtadvies zijn wij op zoek naar een lighting engineer met enkele jaren ervaring in het maken van lichtplannen, opgedaan bij een leverancier van professionele verlichting.
Functieomschrijving
In deze veelzijdige functie ligt de nadruk op het maken van lichtplannen voor projecten, zowel nieuwbouw als renovatie. Dit begint met het helder krijgen van de wensen van de klant (installateurs, adviesbureaus, architecten, eindgebruikers en groothandels). Daartoe heb je, in samenspraak met de collega’s in de buitendienst, regelmatig contact met de klant. Vervolgens maak je een verlichtingsplan, dat je uitwerkt tot een voorstel met een offerte die een zo groot mogelijke slagingskans heeft. De lichtplannen voldoen uiteraard aan de geldende normen (NEN) en de uitwerking is conform de gedragscode van de NSVV. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke correctheid van de adviezen én mede-verantwoordelijk voor de conversie. Je draagt bij aan de groei van de commerciële resultaten door het verkrijgen van zoveel mogelijk opdrachten voor de projecten die je hebt uitgewerkt. Voorts draag je zorg voor een deugdelijke administratie in het CRM systeem, conform de afgesproken procedures.

Tevens ben je zowel binnen als buiten de organisatie een vraagbaak op het gebied van producttechniek, elektrotechniek en domotica. Regelmatig ondersteun je je collega’s in deze materie en beantwoord je vragen van klanten. Je verdiept je daartoe in de nieuwe producten die met grote regelmaat worden geintroduceerd door de afdeling Marketing. Ook volg je de ontwikkelingen in de markt op de voet (regelgeving, subsidieprogramma’s, technische trends) en weet je wat de concurrentie doet.
Profiel kandidaat
Voor deze functie zoeken wij een stressbestendige kandidaat die goed omgaat met deadlines en geen 9-5 mentaliteit heeft. Iemand die gestructureerd werkt en heel accuraat is. Je werkt zelfstandig maar je bent ook een team speler. Je luistert goed naar je klanten en herkent en benut de commerciële kansen. Je denkt in oplossingen en bent creatief. En natuurlijk iemand die een grote passie heeft voor alles wat met verlichting te maken.

Overige eisen:

  • Opleiding middelbare of hogere verlichtingskunde (of gelijkwaardig door ervaring);
  • Kennis van verlichtingstechnische normen
  • Minimaal 3 jaar relevante ervaring;
  • Kennis van elektrotechniek en domotica op MBO niveau;
  • Zowel Nederlands als Engels zeer goed (mondeling en schriftelijk);
  • Ervaring met CRM programma’s en project-tracking;
  • Kennis en ervaring met Dialux, Autocad of vergelijkbare pakketten;

Arbeidsvoorwaarden
Havells Sylvania hanteert goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste 13de maand en een prestatie-gerelateerde bonus.

Contact

Havells Sylvania Netherlands B.V.

P.O. Box 5651
4801 EB Breda

Phone: +31 76 750 44 44

Telefax: +31 76 750 44 56

info.nl@havells-sylvania.com

01 Jan